Tentoonstellingen

“HABOTAI – KUNST OP ZIJDE”

Vrijwel jaarlijks organiseert Habotai een tentoonstelling van het recentste werk van haar Kernleden, op een steeds wisselende locatie.  Naargelang de beschikbare ruimte kunnen soms ook gewone Leden deelnemen.

Deze manifestatie is ondertussen “beroemd” geworden.  Massa’s zijdekunst liefhebbers uit binnen- en buitenland kijken er naar uit en komen er telkens weer op af.  De tentoonstellingen hebben echter ook indruk gemaakt op talrijke prominente figuren, die ze wat graag hebben ingeleid.  Wij vermelden o.a.  (in alfabetische volgorde) mevrouw Ann Petersen, Baron Karel Poma, de heer Abraham Rammeloo, mevrouw Paula Sémer, de heer Rudolf Smend, mevrouw Rita Trefois,  mevrouw Els Van Weert, en natuurlijk ook talrijke lokale prominenten.

Soms wordt rond een thema of een techniek gewerkt, om de leden aan te moedigen hun grenzen te verleggen.  Andere jaren is het onderwerp vrij, om de deelnemers de kans te bieden het beste van zichzelf te tonen.  Boeiend en verrassend zijn de werken altijd, of het nu muurdecoraties zijn, ruimtelijke vormen dan wel draagbare kunst op zijde.

De laatste tentoonstelling ging door in :

De tentoonstelling werd geopend door de groep ANONYMOUS

Zijde schilder demo door KILICHE

In november 2017 organiseerde HABOTAI haar

 KUNST OP ZIJDE Tentoonstelling met als thema :

DE ZIJDEROUTE

Deze tentoonstelling ging weer door in de prachtige Galerij van het RIVIERENHOF Park  te Deurne bij Antwerpen, van 18 tot 26 november 2017.

De tentoonstelling werd geopend door de singer/songwriter DANA REXX

DSC03457

In 2016 organiseerde HABOTAI een RETROSPECTIEVE TENTOONSTELLING:

25  JAAR KUNST OP ZIJDE

         Deze RETROSPECTIEVE TENTOONSTELLING ging door in de Galerij van het mooie RIVIERENHOF Park in Deurne, bij Antwerpen, van 30 januari tot/met 7 februari, 2016.  24 zijdekunst schilders namen deel met werken die tijdens de 25j geschilderd werden.

DSC03464Succesvolle vernissage op zaterdag 30 januari 2016 in de Galerij van het Rivierenhof

DSC03412DSC03419DSC03430

DSC03449 DSC03451 DSC03444 DSC03442

DSC03462

 

Kapel van ´t Gasthuis Kapel van ´t Gasthuis

2015 was een jubileumjaar.  HABOTAI bestaat 25 jaar!

 Beelden uit vorige tentoonstellingen vindt u op Facebook:  “Habotai Zijdekunstschilders”.