top of page

KUNST OP ZIJDE Tentoonstelling

De jaarlijkse tentoonstelling 'Art on Silk' van HABOTAI is uitgegroeid tot een gevestigd evenement in de Belgische culturele scene en daarbuiten.  Het ontwikkelde zich  van een lokale onderneming tot een internationaal geprezen textiel tentoonstelling.  


HABOTAI is de toonaangevende Belgische vereniging van zijdekunstschilders.  Door zijn diverse activiteiten is het 'the place to be' voor iedereen die geïnteresseerd is in de prachtige kunstwerken die op zijde gemaakt kunnen worden.  Op de jaarlijkse tentoonstelling is iedereen betoverd door de resultaten.  
 

De maandelijkse demo's zetten allen aan het werk om zijn technieken te verfijnen, om nieuwe aan de leren en om te experimenteren om zijde met andere materialen te combineren.  Een aantal nationale en internationale deelnemers garanderen een mooie uitwisseling van ideeën.  We danken onze sponsors, zonder wiens hulp dit alles niet mogelijk zou zijn.

DIGITALE Tentoonstelling 2021
Kunst Op Zijde - Zijdecollages

Voor haar30-jarig  bestaan plande HABOTAI de tentoonstelling, KUNST OP ZIJDE - ZIJDECOLLAGES. Vanwege de Covid-19-maatregelen in België werd deze tentoonstelling echter uitgesteld tot 2021, waar ze dan uiteindelijk voor dezelfde maatregelen werd afgevoerd..  

 

Hieronder publiceren we de zijdeschilderijen die werden ingestuurd voor deze tentoonstelling, kunstwerken die de grenzen van elke denkbare zijdeschilder-techniek en -thema verkennen en openen.

Enkele van onze Internationale Leden nemen ook deel te nemen aan deze Tentoonstelling.

Onze Sponsors
PUB_ABLS_WEB.jpg
HDupont_logo_Q_positif-baseline-1024x478
Zijdewinkel.nl-logo.jpg
logo-Kiliche-2-1024x724.jpg
Tentoonstelling 2019
Kunst op Zijde - Gebruik van Was
Kapel Van 't Gasthuis, Wijnegem

De tentoonstelling werd geopend door de groep ANONYMUS die veschillende melodieën speelden van onbekende componisten.  De Kapel vormde een mooie achtergrond voor onze zijde schilderijen en demonstraties op zijde door Kiliche.

Tentoonstelling 2017
Kunst op Zijde - De Zijderoute
Galerij van het Rivierenhof, Deurne

Het thema van deze tentoonstelling was "De Zijde Route" en dit werd op vele verschillende manieren geïnterpreteerd door de leden. 

Tentoonstelling 2017
25 Jaar Kunst op Zijde
Galerij van het Rivierenhof, Deurne

In 2016 vierden we onze 25e verjaardag en inviteerden we alle leden en gewezen leden om deel te nemen met een van hun zijden kunstwerken.

bottom of page